Typ: użyteczności publicznej
Realizacja: 2015
Lokalizacja: Ogrodzieniec, PL
Status: projekt koncepcyjny
Powierzchnia: 470 m2

Budynek zaprojektowano na rzucie prostokąta o wymiarach 12x39m ze ściętym południowo-wschodnim narożnikiem, wynikającym z kształtu działki. Nowy segment nawiązuje kompozycyjnie do istniejącego budynku Zespołu Szkolno-Przedszkolnego poprzez regularną strukturę elewacyjną. Podział żelbetowej struktury elewacyjnej bazuje na dekompozycji układu okien istniejącego budynku, a także stanowi odwołanie do kolorowych klocków. Elewacja to forma zabawy - układanki z prostych brył dziecięcych modułów. Ograniczenie użytych kolorów do trzech: intensywnej fuksji, lazurowego niebieskiego i żółtego jest celowe i ma uzasadnienie nie tylko w ograniczeniu przestymulowania dziecięcych zmysłów, ale również budowaniu poczucia estetyki od najmłodszych lat.